Tabletat kundër dhembjeve me ibuprofen dhe paracetamol kanë një pasojë katastrofale për femrat

Ekspertët tërheqin vërejtjen që tabletat kundër dhembjeve mund të shkaktojnë humbje të pjesshme të një shqise të rëndësishme.

Duke u mbështetur në hulumtimin e ri, vetëm dy tableta të cilat përmbajnë paracetamol dhe ibuprofen në ditë gjatë periudhës prej gjashtë vjetësh janë të mjaftueshme që të humbin dukshëm dëgjimin.

Ndërprerje e qarkullimit të gjakut në veshë

Ky hulumtim është bërë pas hulumtimit të njëjtë tek meshkujt, ndërkaq rezultatet kanë qenë të njëjta. Përse janë të tilla, në shikim të parë të parëndësishme, këto ilaçe aq të rrezikshme?

Ekspertët thonë që ndërpresin qarkullimin e gjakut në brendi të veshit, gjë që shkakton ndjeshmëri më të madhe ndaj zhurmës së jashtme.

Dr. Gary Curham, autor i studimit, i cili është bërë në Brigham andWomen’s Hospital, thotë që së paku një ndër 20 femra me dëmtim të dëgjimit shpesh ka pirë tableta kundër dhembjeve.

Të rrezikshme janë bile edhe dozat më të vogla

Kur është fjala tek hulumtimi te meshkujt të cilët i ka analizuar Shërbimi Nacional Shëndetësor anglez, bile edhe dozat më të vogla të këtyre ilaçeve mund të ndikojnë në humbjen e dëgjimit.

Gjithsesi, me asgjë nuk duhet tepruar, madje as të mos vëmë dorën tek tabletat kundër dhembjeve thjesht për shkak të shprehisë.

Tabletat megjithatë janë kimi, ndërkaq natyra ka zgjidhje për çdo gjë, kështu që më me dëshirë orientohuni tek metodat alternative, çajet dhe mendimet pozitive. /Telegrafi/

Artikulli paraprakMos e humbni, vjen episodi i radhës i “O Sa Mirë” (Video)
Artikulli tjetërJa si i shisnin kardiologët kosovarë pacientët nga QKU’ja tek spitali turk (Video)