Kurti: Gjendja në arsim është alarmante

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje (VV), Albin Kurti, ka theksuar se rezultatet e PISA-s kanë treguar se gjendja e arsimit në Kosovë është alarmante.

Ai këto komente i bëri në Kuvendin e Kosovës, ku ka thënë se rezultatet e PISA-s treguan se Kosova, me 146 pikë nën mesataren e Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim është ndër vendet e fundit në listë.

“Meqenëse 40 pikë janë sa një vit shkollimi, i bie që maturanti ynë: ai që ka përfunduar shkollën e mesme të lartë, është i nivelit të atij që ende nuk e ka përfunduar shkollën e mesme të ulët tek vendet e Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim”, ka shtuar Kurti.

Sipas tij, 68 për qind të nxënësve të Kosovës nuk arrijnë nivelin 2 në shkallën e përgjithshme të shkencës, 77 për qind të leximit, dhe 78 për qind të matematikës.

“Tre te katërtat e nxënësve tonë nuk i kanë njohuritë themelore. Qeveria në vitet e fundit investimin në arsim e sheh investim në paga të rritura – në fushata elektorale – për arsimtarët, se sa në aftësimin e mësimdhënësit që duhet të përkthehet edhe në mësimnxënie”, ka shtuar Kurti, shkruan Telegrafi.

Artikulli paraprakKryeministri Mustafa pranon një urim nga Barack Obama (Foto)
Artikulli tjetërArsim Bajrami falenderon Vetëvendosjen!