21 zëvendësministrat e Qeverisë Kurti, asnjë deri më tani nga Podujeva

Janë bërë një muaj qysh nga formimi i Qeverisë “Kurti II”. E gjatë kësaj kohe kryeministri Albin Kurti ka emëruar gjithsej 21 zëvendësministra. Emërimi i tyre është bërë ditë pas dite teksa ka qenë vet kryeministri Kurti, ai i cili vazhdimisht ka kritikuar qeveritë e kaluara për numër të madh të zëvendësministrave në qeveri.

Njëzetenjë zëvendësministra janë emëruar zyrtarisht deri më tani nga kryeministri Albin Kurti. Të njëjtit janë shpërndarë në dikastere qeveritare, teksa shtatë prej tyre janë nga komunitetet jo-serbe në Kosovë. Emërimi i tyre erdhi pak ditë para se e propozuara e VV-së për presidente, Vjosa Osmani të zgjidhej në këtë pozitë. Emërimi i disa prej tyre në këto pozita në vend u  pa si pazare politike për sigurimin e votave për ta bërë Osmanin presidente.

Zëvendësministrat që janë emëruar deri më tani në Qeverinë “Kurti II” por asnjë nuk është nga Podujeva:

 1. Resul Makreshi, zëvendësministër i Financave, Punës dhe Transfereve,
 2. Dukagjin Pupovci, zëvendësministër i Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit,
 3. Shemsi Syla, zëvendësministër i Mbrojtjes,
 4. Linda Çavdarbasha, zëvendësministre e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës,
 5. Imri Demelezi, zëvendësministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural.
 6. Getoar Mjeku, zëvendësministër i Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë,
 7. Nita Shala, zëvendësministre e Drejtësisë,
 8. Gazmend Salijević, zëvendësministër për Komunitete dhe Kthim,
 9. Adnan Redžeplar, zëvendësministër i Mbrojtjes,
 10. Sejnur Veshall, zëvendësministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit,
 11. Almir Veliji, zëvendësministër i Zhvillimit Rajonal,
 12. Avod Dješević, zëvendësministër i Administrimit të Pushtetit Lokal,
 13. Hysen Durmishi, zëvendësministër i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës
 14. Blerim Sallahu, zëvendësministër i Drejtësisë
 15. Ilir Aliu, zëvendësministër i Financave, Punës dhe Transfereve
 16. Daulina Osmani, zëvendësministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit,
 17. Dafina Gexha- Bunjaku, zëvendësministre e Shëndetësisë,
 18. Kreshnik Ahmeti, zëvendësministër i Punëve të Jashtme dhe Diasporës.
 19. Mentor Arifaj, zëvendësministër i Ekonomisë;
 20. Blerim Gashani, zëvendësministër i Punëve të Brendshme.
 21. Bardhyl Dobrën, zëvendësministër të Punëve të Brendshme