Studiuesi FELIKS: Prishtina dikur ishte fshati më i pasur i Llapit!

Territori i kranihës së LLapit – Podujevës qysh në parahistori ka qenë i përshtatshëm për popullzim për shkak të rrafshit rreth lumit Llap dhe viseve kodrinore – malore në viset përrreth, por edhe pozita strategjike dhe gjeografike, njofton PodujevaPRESS.

Pozitën strategjike të krahinës së Llapit e vërtetojnë edhe gërmadhat e kështjellave pjesërisht të hulumturara që e rrethojnë territorin e Llapit, duke filluar nga kështjella e Kulinës, e Brainës, e Ballofcit, e Majacit, e Lalpashticës së Epërme.

Prishtina në shekullin XVI, sipas studiusit FELIKS ishte fshati më i pasur i rajonit të Llapit.

Lexo po ashtu: A keni ndëgjuar për Mursel Dabinovcin, krahu dhe shoku i Isa Boletinit!

Rajoni i Llapit gjatë mesjetës ka pasur dendësi të madhe të madhe të popullsisë. Por, më vonë humbën rëndësinë e tyre ekonomike dhe politike. Popullsia e tyre u zvogëlua, ndërsa qendra administrative e këtij territori u bë Prishtina. /PodujevaPRESS/

Bëje LIKE faqen PodujevaPRESS për tu njohur me lajmet e fundit nga Podujeva: KLIKO KËTU

(Redaksia e portalit informativ PodujevaPRESS ka përmbledhur pjesë të shkrimeve për jetën dhe të kaluarën e banorëve të Podujevës nga punime të ndryshme shkencore. Qëllimi i këtij shkrimi është të dalin në dritë informata për rajonin e Llapit dhe brezat e rinj llapjanë të din më shumë për banorët e kësaj treve, historinë dhe transformimet e shoqërisë në këtë rajon).

© PodujevaPRESS. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara