Sot bëhen 18 vite nga masakra e përgjakshme e Reçakut (Foto +18)

Sot bëhen 18 vite kur kjo masakër kishte ndodhur në fshatin Reçak të Komunës së Shtimes. Pikërisht më 15 janar 1999 u masakruan 44 civilë shqiptarë.

Pas Reçakut, çështja e Kosovës do të jetë në një konferencë ndërkombëtare në Rambuje e në Paris, mossuksesi i të cilës do të ndikonte në ndërhyrjen e NATO-së kundër forcave ushtarake serbe, largimin e tyre nga Kosova dhe vendosjen e administratës ndërkombëtare në Kosovë.

Ndërkaq, shefi i misionit të OSBE-së, Wiliam Walker kishte shkuar në vendin e krimit shumë shpejt dhe kishte drejtuar gishtin nga lugina e masakrës duke e përcaktuar krimin me tri fjalë: krim kundër njerizimit./PodujevaPRESS/

Artikulli paraprakLAJM I FUNDIT: Aksident te banja e Lluzhanit (Foto)
Artikulli tjetërVuçiq: Llapjanët i qëndrojnë lojal shtetit të Kosovës