Refuzohet kërkesa për ndërtimin e hidrocentralit në lumin Kaçandoll të Podujevës

Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit ka refuzuar ta pajisë me pëlqim mjedisor kompaninë “Hidrocom” për ndërtimin e hidrocentralit në lumin Kaçandoll të Podujevës.

Lajmin e ka bërë të ditur kryetari i komunës, Shpejtim Bulliqi, i cili ka thënë se ky vendim ka ardhur pas insistimit dhe këmbëngulësisë së komunës që të mos lejohet ndërtimi i hidrocentralit në rrjedhën e lumit.

“Pas insistimit dhe këmbëngulësisë sonë, që të mos lejojmë ndërtimin e hidrocentralit në rrjedhën e lumit Kaçandolli, sot edhe Ministria e Eknomisë dhe Ambientit ka refuzuar ta pajis me pëlqim mjedisor kompaninë “Hidrocom” sh.p.k. Llaplesellë, Graçanicë. Në këtë mënyrë ia kemi dalë ta ruajmë atë zonë nga degradimi i ambientit, siç do t’i ruajmë edhe pasuritë e tjera natyrore në komunën tonë”, ka shkruar Bulliqi.

Komuna e Podujevës pati ushtruar padi në fillim të këtij muaji ndaj Ministrisë së Ekonomisë dhe Ambientit (MEA) për fillimin e procedurave, siç ka thënë, në mënyrë arbitrare, për pajisje me pëlqim mjedisor për kompaninë “Hidrocom” për ndërtimin e hidrocentralit në lumin Kaçandoll.

Mirëpo kompania e cila kërkonte lejen për ndërtimin e tij pati deklaruar se ky hidrocentral nuk e dëmton natyrën e asaj pjese.

Ky projekt parashihej të ndërtohej brenda 24 muajsh. Hidrocentrali pritej të prodhonte mesatarisht 6,081,730 kilovat orë energji elektrike në vit.