Radhë të gjata për tërheqjen e pensioneve të pleqërisë

Për shkak të vikendit dhe festës zyrtare të Krishtlindjes, bankat nuk kanë punuar. Kjo është nevojitur që sot të ketë pritje të gjata për tërheqjen e pensioneve të pleqërisë.

Rregullisht në fund të secilit  muaji, datë 23, në llogaritë e çdo qytetari i cili ka mbushur kriterin e moshës mbi 65 vjeçare, fiton të drejtën e pensionit. Po e veçanta e kësaj është siç njihet edhe pensioni i pleqërisë në vlerë prej 75€ (euro).

Kjo ditë edhe po mos ta shikosh fare kalendarin, vërehet nëpër rrugët e qytetit e sidomos para bankave, ku radhët e gjata të të moshuarve arrijnë deri në disa metra. Por në të shumtën e rasteve ka zëra që kjo pritje nuk arsyetohet pasi që kompensimi që marrin për mundin e jetës në këtë vend të varfër nuk i përmbush kriteret as për barnat e tyre./PodujevaPRESS/.

 

Artikulli paraprakJa pse nuk duhet ta rimbushni shishen e ujit
Artikulli tjetërVETËVENDOSJE me ekspozitë për dështimet e komunës së Podujevës