Policia e Kosovës ju gjobitë me 50 euro nëse nuk e posedoni raportin e aksidentit

Policia e Kosovës ka filluar të kërkojë nga ngasësit e automjeteve edhe një dokument shtesë, përveç atyre që deri më tani kanë qenë të obliguar t’i posedojnë gjatë ngasjes. Është fjala për “Raportin evropian të aksidentit”, i cili sipas ligjit të ri të trafikut është dokument publik i cili përdoret gjatë shkaktimit të aksidenteve në trafikun rrugor me dëme të vogla materiale, i cili lëshohet nga organi kompetent (kompania e sigurimeve).

Indeksonline ka mësuar nga zyrtarët e policisë së trafikut që nga kjo javë do të nis së kërkuari ky dokument të ngasësit e veturave pasi që është i përcaktuar edhe me ligjet  në fuqi.

“Në rast të mungesës së këtij dokumenti, policia e gjobitë shoferin me 50 euro ndërsa kompania e sigurimeve mund të gjobitet deri në 1500 euro e cila me rastin e sigurimit të mjetit, pronarin e mjetit nuk e pajis me raportin evropian të aksidenteve”, ka deklaruar për Indeksonline zyrtari i policisë së trafikut.

“Shoferët – pjesëmarrës në aksident të trafikut në të cilin është shkaktuar dëm i vogël material, janë të obliguar që menjëherë t’i largojnë mjetet nga shiriti rrugor, që ta mundësojnë qarkullimin e papenguar të trafikut dhe ta plotësojnë e ta nënshkruajnë raportin evropian të aksidenteve.  Shoferët pjesëmarrës në aksident trafiku e plotësojnë dhe e nënshkruajnë raportin evropian të aksidenteve kur pajtohen për mënyrën se si ka ndodhur aksidenti”, thuhet në ligjin e ri të trafiku.

Në ligj ndër të tjera thuhet se raporti evropian i aksidenteve nuk plotësohet dhe nuk nënshkruhet në rastin e aksidentit në të cilin ka persona të lënduar ose të vdekur.

Artikulli paraprakVetura godet biciklistin në qendër të qytetit në Podujevë
Artikulli tjetërKëto 32 fshatra të Podujevës sot do të mbesin pa rrymë deri në 5 orë!