Podujevë: Policia i shqipton 156 gjoba për një javë

Shtabi Emergjent i Komunës së Podujevës për veprime dhe masa parandaluese e mbrojtëse nga Covid-19 ka mbajtur takim, në të cilin është shqyrtuar gjendja  aktuale me pandeminë dhe respektimin e masave mbrojtëse, njofton PodujevaPRESS.net

Në takimin e sotëm të Shtabit Emergjent, nënkryetarja e Komunës, Marigona Lahu, u informua nga bartësit e sektorëve lidhur me gjendjen aktuale epidemiologjike në komunë dhe kërkoi veprime dhe ndërmarrjen e masave të nevojshme për mbrojtjen e shëndetit të qytetarëve.

Komandanti i Stacionit të Policisë, majori Isak Ejupi, tha se janë duke zbatuar planin operativ në përputhje me Ligjin anti-Covid. Ai tha se gjatë kësaj jave janë shqiptuar 156 gjoba për mos respektim të masave mbrojtëse nga Covid-19. Komandanti potencoi bashkëpunimin e ngushtë me inspeksionin komunal, duke thënë se vazhdimisht janë të angazhuar në teren për zbatimin e masave në parandalimin e përhapjes së pandemisë.

Drejtori i Administratës, Bahri Selimi tha se administrata komunale është duke vazhduar punën me staf esencial dhe se është duke respektuar vendimet e Qeverisë për zbatimin e masave anti-Covid.

Drejtori Selimi theksoi se aktualisht në administratën komunale nuk ka ndonjë rast të identifikuar pozitiv me Covid-19.

Drejtori i Arsimit, Avni Fetahu tha se gjatë kësaj jave ka vizituar disa shkolla, në të cilat, sipas tij,  gjendja është stabile, dhe pavarësisht kontakteve të nxënësve, numri i të  infektuarve është i vogël.