327 raste aktive me COVID në Podujevë

Shtabi Emergjent i Komunës së Podujevës për veprime dhe masa parandaluese e mbrojtëse nga Covid-19 ka mbajtur takim, në të cilin është shqyrtuar gjendja  aktuale me pandeminë dhe respektimin e masave mbrojtëse, njofton PodujevaPRESS.net

Në takimin e sotëm të Shtabit Emergjent, nënkryetarja e Komunës, Marigona Lahu, u informua nga bartësit e sektorëve lidhur me gjendjen aktuale epidemiologjike në komunë dhe kërkoi veprime dhe ndërmarrjen e masave të nevojshme për mbrojtjen e shëndetit të qytetarëve.

Lidhur me gjendjen me pandeminë Covid-19, epidemiologia Bedrie Rama, tha se situata është e menaxhueshme. Ajo tha se deri tani janë shëruar 3,940, persona të infektuar me Covid-19, kurse janë 327 raste aktive, ndërsa exitus 59 persona kanë humbur jetën.