Plasaritja e buzëve nga të ftohtit, si të veproni?

I ftohti, na detyron që të kemi më shumë kujdes me lëkurën dhe sidomos kur bëhët fjalë për buzët.

Por, çfarë duhet të bëjmë në rast se kemi buzë të plasaritura.

Ka një zgjidhje gjeniale pa asnjë kosto. Ajo që ju duhet: Një ngjitës transparent. Me siguri e keni një në tavolinën tuaj të punës Çfarë duhet të bëni: Mbështilleni një pjesë të ngjitësit rreth gishtit tregues për të krijuar një rreth. Pjesën ngjitëse të tij kalojeni disa herë mbi buzë për të hequr pjesët e prishura të lëkurës së buzëve. Përsëriteni disa herë.

Përse funksionon: Pjesa ngjitëse heq butësisht pjesët e prishura të lëkurës së buzëve pa e dëmtuar atë. Është një zgjidhje brilante për rastet kur keni buzë të thata dhe është metodë më pak agresive se një furçë, e cila shkakton dhe dëmtim të lëkurës.

Këshillë: Pas këtij procesi lyejini buzët me një vaj hidratues (i cili ka më shumë efekt se një balsam) dhe lëreni të përthithet për disa minuta para se të aplikoni buzëkuq apo lip.

Artikulli paraprakSenati amerikan mund ta japë në janar jeshilen për futjen e Malit të Zi në NATO
Artikulli tjetërGëzuar e mbarësi në Vitin e Ri 2017