Milaim Zeka: Specialja ka arrestuar në Gjermani edhe Florim Ejupin

Ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës, Milaim Zeka, ka folur për arrestimin nga Specialja të Pjetër Shalës, ish-komandantit të UÇK-së nga zona Operative e Dukagjinit. Por Zeka ka thënë se Specialja ka arrestuar në Gjermani edhe Florim Ejupin.

Ai me anë të një postimi në Facebook ka thënë se Shala ka qenë i kërkuar nga UNMIK-u që një kohë të gjatë e më pas edhe nga EULEX-i.

“Pjeter Shala ka qene i kerkuar prej Unmikut. Ai ka qene i kerkuar nga interpoli per nje kohe te gjate.

Gjate kohes sa ishte i kerkuar nga interpoli ai kishte leje qendrim ne Belgjike por per arsye te panjohura organet lokale policore ne qytetin ku ai jetonte nuk paten pranuar t’ia dorezonin Interpolit.

Eshte rast pothuajse i çuditshem se si organet lokale te policise belge mbanin dhe nuk e dorezonin ne interpol Pjeter Shalenqe te ekstradohej ne Kosove kur autoritet e unmikut-euleksi e kerkonin ate.

Pastaj ne menyre teper misterioze eshte larguar edhe nga interpoli per krimet e pretenduara qe Komandant ujku kerkohej”, ka shkruar ai.

Zeka madje ka thënë se Specialja para disa kohësh ka arrestuar edhe Florim Ejupin, mirëpo që një informacion i tillë është mbajtur si top-secret.

Postimi i plotë:

Gjykata Speciale ka arrestuar edhe nje shqipetar ne Gjermani

Si u arrestu komandan “Ujku”

Pjeter Shala ka qene i kerkuar prej Unmikut. Ai ka qene i kerkuar nga interpoli per nje kohe te gjate.Gjate kohes sa ishte i kerkuar nga interpoli ai kishte leje qendrim ne Belgjike por per arsye te panjohura organet lokale policore ne qytetin ku ai jetonte nuk paten pranuar t’ia dorezonin Interpolit .

Eshte rast pothuajse i çuditshem se si organet lokale te policise belge mbanin dhe nuk e dorezonin ne interpol Pjeter Shalenqe te ekstradohej ne Kosove kur autoritet e unmikut-euleksi e kerkonin ate.

Pastaj ne menyre teper misterioze eshte larguar edhe nga interpoli per krimet e pretenduara qe Komandant ujku kerkohej.

Por me formimin e Gjykates Speciale dhe kerkesave te saja u eshte pergjigjur policia federale belge duke arrestuar per llogari te gjykates speciale Komandant ujkun.

Mbi komandant ujkun rendojne shume vepra kriminale dhune terrori qe i ka kryer ne bashkepunim me te tjeret. Ai ne intervisten e dhene prane kesaj Gjykate, me 2019, ka deklaruar se ka zbatuar urdhera nga larte.

Gjykata Speciale, kohe me pare ka arrestuar ne Gjermani edhe Florim Ejupin, i cili u paraqit ne rtv Dukagjini. Arrestimi i tij eshte mbajtur si topsecret, pasiqe ai konsiderohet njeri nga personat kryesor qe ka bere pjese ne skuadrate e vrasjes te pasluftes…!!!.