LDK-së në Podujevë i kthehen problemet e brendshme, sot “llugë” në Kuvendin e Rinisë |VIDEO

LDK-së në Podujevë i kthehen problemet e brendshme, sot “llugë” në Kuvendin e Rinisë |VIDEO

Forumin Rinor të LDK-së në Podujevë, nga sot do ta drejtojë Plator Ejupi, njofton PodujevaPress.net

Por këtu nuk përfunduan problemet e kahmotshme por sot ri-filluan përsëri problemet.

Burimet tona kanë treguar se përfundimisht sot kanë arritur djemt e Agim Veliut ta mundin Ekrem Hysenin në Kuvendin e të Rinjëve. Ata kanë arritur që ti kenë delegatët dhe ti mundin të gjithë ata që ishin të “favorizuar” nga Ekrem Hyseni.

Burimet tona kanë treguar se edhe në ditët në vijim priten dorëheqje dhe largime nga partia.

Njëri prej të zëshmëve në Kuvend dhe përkrahës i madh i Ekrem Hysenit një herit pretendent për kryetar të Formit Rinorë të LDK-së në Podujevë Ermal Osmani ka dal edhe me një shkrim në Facebook.

Ai ka numëruar një varg ankesash:

                          

Të nderuar qytetar te komunës se Podujeves

Të nderuar delegatë të Kuvendit zgjedhor të Forumit Rinor të LDK-së ,

Të nderuar kordinator të LDK-së për monitorimin e procesit zgjedhor,

Procesi i fundit zgjedhor të Forumit Rinor të LDK-së, fatkeqësisht po përcillet me një varg parregullsish, të cilat e minojnë gjithë procesin.

– Së pari, nuk është publikuar agjenda e kuvendeve kur do të mbahen, ashtu siq ka ndodhur me degët e tjera të LDK-së;

– E dyta, mendojmë se është jashtë çdo rregulloreje të LDK-së, mënyra e zgjedhjes  së delegateve te kuvendeve, sepese janë mbajtur fshehur datat e kuvendeve në lokalitete të ndryshme dhe nuk jan lajmëruar organet më të larta të nëndegëve, si kryetari i nënndegës dhe kryetari i forumit aktual në atë nëndegë.

Kjo ka ndodhur në nëndegët si në: Sibofc, Podujeva 2 nëndega 2, Podujeva 2 nëndega 3, Podujeva 2 nendega 1  ,  Podujeva 1 nëndega 3 dhe 4. E dyta ka prej tyre qe janë mbajtur me nga 2-3 individë me praninë e njërit prej antarëve të kryesisë për ta ligjitimuar si Kuvend të mbajtur, por në fakt lista e mbushur me propozime  vetem ti mbajnë në grusht delegatët dhe të mos e dijë kush prej kujt janë zgjedhur.

E treta, është bërë bashkimi i disa lokaliteteve me nga 3 mijë vota duke mos iu lënë hapsirë të rinjëve tjerë, ndërsa është formuar një nëndeg e re me 95 vota e cila njihet si lagje e Gllamnikut qe 32 vite dhe secilit banor  te asaj lagje ne dokumente personale, vendbanimi i shenon Gllamnik. Kjo është për të vetmin qëllim sa për t’ia dhënë bazën deleguese  njërit prej kandidatëve i cili është propozuar gjatë kuvendit.  Andaj arsyeja pse jemi në këtë Kuvend  eshtë ta zgjedhim kryetarin e legjitimuar nga një kuvend i kamuflluar nga kryesia e degës së Podujevës me miratimin e Kryetarit.

Të gjitha këto parregullësi të qëllimshme dhe tendencioze, do të përfundojnë në qëllimin e vetëm për ta minimizuar e kontrolluar sa më shumë LDK, dhe jo për ta hapur e rritur atë.

Nuk do të dorëzohem deri ne frymen e fundit ti luftoj servilat dhe disa gra qe doken si burra qe udhhiqin degen e LDK ne Podujeve.

Artikulli paraprakJa çfarë ka gjetur Auditori në Drejtorinë e Arsimit në Podujevë lidhur me konkurset |DOKUMENT
Artikulli tjetërVIDEO/Eskalon situata në Forumin Rinor të LDK-së në Llap, intervenon edhe sigurimi