Ja çfarë ka gjetur Auditori në Drejtorinë e Arsimit në Podujevë lidhur me konkurset |DOKUMENT

Zyra e Auditorit të Përgjithshëm ka publikuar raportin për Komunën e Podujevës, njofton PodujevaPress.net

Lidhur me të gjeturat në Drejtorin e Arsimit, Auditori thot se kjo drejtori nuk po e zbaton Sistemin Informativ për Menaxhimin e Burimeve Njerëzore (SIMBNJ).

Neni 17 I Ligjit 06/L-114 Për zyrtarët publikë, paragrafi 4 përcakton se çdo institucion është I obliguar që të gjitha proceset, veprimet dhe procedurat lidhur me menaxhimin e burimeve njerëzore t’I kryejë përmes Sistemi Informativ për Menaxhimin e Burimeve Njerëzore (SIMBNJ).

Kjo ka ndhodhur shkaku I ndryshimeve që ndodhin shpesh në arim sidoos zëvendësimeve për pushimet e lehonisë.

Auditori thot se kryetari duhet të sigurojë se proceset, veprimet dhe të gjitha procedurat lidhur me menaxhimin e burimeve njerëzore të kryhen përmes SIMBNJ, në pajtim me Ligjin për zyrtarët public.

Me këtë është pajtuar edhe kryetari Shpjetim Bulliqi I cili ka thënë se brenda 30 ditësh nga marrja e raportit do të ndërmarr të gjitha masat./PodujevaPress.net

Artikulli paraprak“Nuk e dini kon e keni nalë”/ 60-vjeçari në Podujevë kërcënon policët që e ndalën, tenton t’i kafshojë me dhëmbë
Artikulli tjetërLDK-së në Podujevë i kthehen problemet e brendshme, sot “llugë” në Kuvendin e Rinisë |VIDEO