Kur pritet të vijë vaksina kundër koronavirusit në Evropë? – “BioNTech” jep përgjigje

Kompania amerikane “Pfizer” dhe ajo gjermane “BioNTech” i kanë dërguar kërkesë emergjente rregullatorëve të ilaçeve në Evropë që të filloj dhënia e vaksinës kundër koronavirusit.

“Pfizer”-i përfundoi provat e treta në 40 mijë persona, ku tregoi sukses të lartë, 94%, transmeton Indeksonline.

Kompania gjermane “BioNTech” beson së nëse miratohet kërkesa, furnizimet e para do të bëhen para përfundimit të vitit.

50 milionë doza pritet të shpërndahen deri në fund të këtij vitit. Kurse plani i “Pfizer”-it është që të prodhojë 1.3 miliardë doza në vitin 2021./Indeksonline/