Kultivuesit llapjan të mjedrës drejt certifikimit me standardin Global GAP

Në Komunën e Podujevës ka filluar realizimi i projektit të përbashkët me USAID-in për certifikimin e fermerëve kultivues të mjedrës, me standardin Global Gap, njofton Zyra për Marrëdhënie me Publikun dhe Informim, transmeton PodujevaPRESS.

Falë bashkëpunimit të Komunës së Podujevës me USAID-in dhe Shoqatën “Mjedra e Llapit”, në sallën e Kuvendit Komunal, 523 kultivues të mjedrës për tri ditë radhazi kanë ndjekur programe trajnimi për certifikim.

Pas pajisjes me certifikatën Global GAP, kultivuesit e mjedrës, përveç që do të kenë qasje në tregun evropian do të kenë edhe një favor tjetër në plasmanin e produktit të tyre me çmim më të volitshëm./PodujevaPRESS/

Bëje LIKE faqen PodujevaPRESS për tu njohur me lajmet e fundit nga Podujeva: KLIKO KËTU