Komuna e Podujevës mbajti debatin publik lidhur me Propozim Rregulloren për taksa, tarifa dhe gjoba komunale (Foto)

Komuna e Podujevës siç kishte planifikuar, sot, ka mbajtur debatin publik me qytetarë lidhur me Propozim Rregulloren për taksa, tarifa dhe gjoba komunale.

Në komunikatën e Zyrës për Marrëdhënie me Publikun dhe Informim  bëhet me dije se me vendimin e Kuvendit Komunal të Podujevës, më 28 dhjetor 2016, është nxjerr në diskutim publik Propozim Rregullorja për taksa, tarifa dhe gjoba komunale.

Hapjen e këtij debati e bëri nënkryetari i komunës z. Nexhmi Rudari, i cili ndër të tjera theksoi “mjetet, të cilat do mbledhen nga taksat të jenë burim të hyrash edhe për Komunën, që më pas ato të kthehen të qytetari përmes investimeve të ndryshme”, ndërsa për specifikacionet e kësaj rregullorje foli kryetari i komisionit hartues z.Avni Fetahu ish drejtor i Planifikimit dhe Zhvillimit Ekonomik.

Pjesëmarrës te tjerë ishin qytatrët dhe përfaqesues të bizneseve

Debati punlik për këtë propozim rregullore do të zgjasë der më 27 janar 2017 /PodujevaPRESS/

Ky është njoftimi i plot:

 

U debatua për Propozim Rregulloren për taksa, tarifa dhe gjoba komunale
Në Komunën e Podujevës është mbajtur debati publik lidhur me Propozim Rregulloren për taksa, tarifa dhe gjoba komunale.

Në debatin e mbajtur sot, ku ishin të pranishëm qytetarë dhe përfaqësues të bizneseve dhe anëtarë të Ekzekutivit të Komunës, është diskutuar për Propozim Rregulloren për taksa, tarifa dhe gjoba komunale.

Nënkryetari i Komunës së Podujevës, Nexhmi Rudari, tha se përmes këtij dokumenti për shfrytëzimin e disa të drejtave të caktuara, sendeve dhe shërbimeve në territorin e Komunës së Podujevës, caktohen taksat, tarifat dhe gjobat komunale, lartësitë dhe mënyra e caktimit dhe arkëtimit të tyre si dhe kriteret tjera për zbatimin e kësaj Rregulloreje.

Ai tha se parimet bazë për hartimin e këtij dokumenti ishte që taksat dhe tarifat që parasheh kjo rregullore të jenë të përballueshme për qytetarët dhe subjektet, të cilave u dedikohet.
“Gjithashtu këto mjete, të cilat do mbledhen nga taksat të jenë burim të hyrash edhe për Komunën, që më pas ato të kthehen të qytetari përmes investimeve të ndryshme”, tha nënkryetari Rudari.

Ndërsa për specifikat e rregullorës për secilën fushë ka bërë prezantimin kryetari i komisionit hartues të këtij dokumenti, Avni Fetahu – ish drejtor i Planifikimit dhe Zhvillimit Ekonomik.

Qytetarët e pranishëm në debat kanë shtruar pyetje dhe kanë bërë propozimet e tyre lidhur me këtë propozim rregullore, e cila pas përfundimit të diskutimit publik do të dalë për miratim në Kuvendin e Komunës.

Me vendimin e Kuvendit Komunal të Podujevës, më 28 dhjetor 2016, është nxjerr në diskutim publik Propozim Rregullorja për taksa, tarifa dhe gjoba komunale.

Ky dokument do të jetë në diskutim publik deri më 27 janar 2017.

Podujevë, 20. 01.2017
Zyra për Marrëdhënie me Publikun dhe Informim

Artikulli paraprakDështojnë institucionet komunale: Në toaletet e gjimanzit “Aleksandër Xhuvani” nxënësit konsumojnë duhan!
Artikulli tjetërTahiri: Dialogu i Brukselit ka rëndësi për shtrirjen e sovranitetit në veri