Dështojnë institucionet komunale: Në toaletet e gjimanzit “Aleksandër Xhuvani” nxënësit konsumojnë duhan!

Sot në redaksinë e PodujevaPRESS në kushte anonimiteti disa nxënës kanë dërguar foto të bëra në objektin e ri të gjimnazit “Aleksandër Xhuvani”, ku vërehet se toaletet janë shëndërruar në kënde për konsum duhani.

Ligji kundër duhanit ka kohë që është nxjerrë, ndërsa në Podujevë përveç që duhani pihet nëpër ambiente publike, së fundmi po kosumohet edhe nga minorenët – nxënësit e shkollave, madje mbrenda vetë institucioneve publike, nëpër toaletet e shkollave të mesme.

Sot në redaksinë e PodujevaPRESS në kushte anonimiteti disa nxënës kanë dërguar foto të bëra në objektin e ri të gjimnazit “Aleksandër Xhuvani”, ku vërehet se toaletet janë shëndërruar në kënde për konsum duhani.

Shumica dërmuese e nxënësvë të shkollave të mesme janë minoren, të cilëve madje as që është e ligjshme t’ju shitet duhani e lëre më të konsumohet.

Fenomenet e tilla janë shqetësuese, ndërsa drejtoria e arsimit dhe ajo e inspeksionit nuk janë në krye të detyrës dhe nuk po zbatojnë përgjegjësitë me të cilat obligohen sipas ligjit. /PodujevaPRESS/

 

 

Artikulli paraprakShtatë aftësi që i duhen fëmijës tuaj, për t’u rritur dhe bërë i suksesshëm
Artikulli tjetërKomuna e Podujevës mbajti debatin publik lidhur me Propozim Rregulloren për taksa, tarifa dhe gjoba komunale (Foto)