Komuna e Podujevës investon në shesh por 24 shkolla në këtë komunë nuk kanë qasje në internet

Telashe me internet, sipas Ministrisë së Arsimit, kanë një numër i shkollave në Kosovë.

Edona Kutleshi-Maliqaj, këshilltare për media në ministri, bën të ditur se qasje në internet nuk kanë 36 nga gjithsej 776 shkolla.

“Në bazë të të dhënave të departamentit parauniversitar të Ministrisë, nga gjithsej 776 shkolla, 36 nuk kanë qasje, derisa pjesa tjetër po.

 Pra, bazuar në këto të dhëna, qasje në internet nuk kanë 24 shkolla në Podujevë,

4 në Deçan, 2 në Vushtrri,

1 në Leposaviq, 1 në Obiliq,

1 në Skenderaj, 1 në Shtime,

1 në Zubin-Potok dhe

1 në Zveçan”.

Si pasojë e pandemisë, që nga 23 marsi i vitit të kaluar, mësimi në Kosovë është duke u zhvilluar në bazë të tre skenarëve, ku përfshihet edhe mësimi online. KOHA net