Komuna e Podujevës: 16 janë raste aktive me COVID

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi i Komunës së Podujevës, sot është informuar për gjendjen e përgjithshme të sigurisë, sigurinë në shkolla, gjendjen me pandeminë Covid-19, zbatimin e Planit operativ për parandalimin e ekstremizmit dhe për masat parandaluese dhe sensibilizimin e qytetarëve për pasojat nga zjarret dhe djegia e pyjeve.

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) i Komunës së Podujevës, në mbledhjen e sotme, të kryesuar nga nënkryetarja e Komunës, Marigonë Lahu, ka shqyrtuar raportin e Policisë së Kosovës, KFOR-it dhe FSK-së për gjendjen e sigurisë në Podujevë; gjendjen me pandeminë Covid-19, zbatimin e Planit operativ për parandalimin e ekstremizmit dhe për masat parandaluese dhe sensibilizimin e qytetarëve për pasojat nga zjarret dhe djegia e pyjeve.

Lidhur me gjendjen me pandeminë Covid-19 raportoi drejtori i Shëndetësisë, Driton Veliu, i cili tha se deri tani në Komunën e Podujevës kemi 4, 515 të infektuar me Covid-19, prej tyre 4, 438 janë shëruar, 16 janë raste aktive, ndërsa 61 kanë humbur jetën.

Ai tha se situata po shkon drejt përmirësimit, ndersa komuna po vazhdon me planin e vaksinimit, ku deri tani janë vaksinuar mbi 2, 200 persona të moshës mbi 65 vjeçare. Ndërsa, janë bërë përgatitjet e nevojshme për fillimin e vaksinimit masiv, i cili pritet të fillojë javën e ardhshme, ndërsa qendër e vaksinimit është caktuar salla e sporteve e shkollës “Xheladin Rekaliu”.