Këshillit të Bashkësisë Islame në Podujevë nuk ka lejuar që përmes xhamive të përhapen rryma ekstreme

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi i Komunës së Podujevës, sot është informuar për gjendjen e përgjithshme të sigurisë, sigurinë në shkolla, gjendjen me pandeminë Covid-19, zbatimin e Planit operativ për parandalimin e ekstremizmit dhe për masat parandaluese dhe sensibilizimin e qytetarëve për pasojat nga zjarret dhe djegia e pyjeve.

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) i Komunës së Podujevës, në mbledhjen e sotme, të kryesuar nga nënkryetarja e Komunës, Marigonë Lahu, ka shqyrtuar raportin e Policisë së Kosovës, KFOR-it dhe FSK-së për gjendjen e sigurisë në Podujevë; gjendjen me pandeminë Covid-19, zbatimin e Planit operativ për parandalimin e ekstremizmit dhe për masat parandaluese dhe sensibilizimin e qytetarëve për pasojat nga zjarret dhe djegia e pyjeve.

Për zbatimin e Planit operativ për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm që shpie në terrorizëm foli kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Podujevë, Mensur Hoti, i cili tha se KBI në Podujevë, që nga fillimi ka qenë në krye të detyrës dhe falë bashkëpunimit të mire me institucionet lokale dhe ato të sigurisë nuk ka lejuar që përmes xhamive të përhapen rryma ekstreme.

Nënkryetarja Lahu u zotua se në këtë drejtim Komuna e Podujevës në kuadër të kompetencave që ka do të jetë e angazhuar dhe do të bashkëpunojë ngusht me institucionet e sigurise dhe KBI – Podujevë.