FSK-ja: Gjendja e sigurisë në Komunën e Podujevës e qetë dhe stabile

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi i Komunës së Podujevës, sot është informuar për gjendjen e përgjithshme të sigurisë, sigurinë në shkolla, gjendjen me pandeminë Covid-19, zbatimin e Planit operativ për parandalimin e ekstremizmit dhe për masat parandaluese dhe sensibilizimin e qytetarëve për pasojat nga zjarret dhe djegia e pyjeve.

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) i Komunës së Podujevës, në mbledhjen e sotme, të kryesuar nga nënkryetarja e Komunës, Marigonë Lahu, ka shqyrtuar raportin e Policisë së Kosovës, KFOR-it dhe FSK-së për gjendjen e sigurisë në Podujevë; gjendjen me pandeminë Covid-19, zbatimin e Planit operativ për parandalimin e ekstremizmit dhe për masat parandaluese dhe sensibilizimin e qytetarëve për pasojat nga zjarret dhe djegia e pyjeve.

Lidhur me gjendjen e sigurisë në Komunën e Podujevës, raportoi komandanti i Stacionit Policor në Podujevë, Isak Ejupi, i cili tha se gjendja e përgjithshme e sigurisë është e mirë dhe stabile.

Ndërsa, si shqetësuese përmendi faktin se kemi rritje të numrit të veprave penale, veçmas rasteve të dhunës në familje.

Ai tha se në kuadër të angazhimeve për respektimin e masave anti-covid deri më tani janë shqiptuar 2,264 gjoba, që kanë të bëjnë me mosrespektim të masave kufizuese dhe orarit të lëvizjes.

Gjendjen e sigurisë në Komunën e Podujevës e vlerësuan të qetë dhe stabile edhe përfaqësuesit e KFOR-it dhe FSK-së.