Avni Fetahu: Gjendja e sigurisë në shkolla është e mirë, në të gjitha shkollat procesi mësimor është duke u zhvilluar normalisht

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi i Komunës së Podujevës, sot është informuar për gjendjen e përgjithshme të sigurisë, sigurinë në shkolla, gjendjen me pandeminë Covid-19, zbatimin e Planit operativ për parandalimin e ekstremizmit dhe për masat parandaluese dhe sensibilizimin e qytetarëve për pasojat nga zjarret dhe djegia e pyjeve.

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) i Komunës së Podujevës, në mbledhjen e sotme, të kryesuar nga nënkryetarja e Komunës, Marigonë Lahu, ka shqyrtuar raportin e Policisë së Kosovës, KFOR-it dhe FSK-së për gjendjen e sigurisë në Podujevë; gjendjen me pandeminë Covid-19, zbatimin e Planit operativ për parandalimin e ekstremizmit dhe për masat parandaluese dhe sensibilizimin e qytetarëve për pasojat nga zjarret dhe djegia e pyjeve.

Lidhur me gjendjen e sigurisë në shkolla raportoi drejtori i Drejtorisë së Arsimit, Avni Fetahu, i cili tha se në të gjitha shkollat procesi mësimor është duke u zhvilluar normalisht dhe se DKA është duhe u angazhuar që në procesin mësimor të sigurohet cilësi, llogaridhënie dhe disiplinë.

Drejtori Fetahu tha se gjendja e sigurisë në shkolla është e mirë. Ndërsa, përmes bashkëpunimit me shkolla dhe me instanca të sigurisë po angazhohemi për një proces normal mësimor. Ai tha se me qëllim të rritjes së sigurisë po bëhen edhe investime në infrastrukturën shkollore, ndërsa përmendi investimet e bëra në renovimin e objekteve shkollore, rrethojat e oborreve si dhe vendosjen e kamerave të sigurisë.