Deputeti i LDK-së: Iniciativa për formimin e Ushtrisë do të duhej të vinte nga Qeveria(Video)

Kosovës i duhen dhjetë vjet të zhvillimit, të ngritjeve të kapaciteteve, në personel, efektiva, trajnime, në aspektin ligjor, strategjisë së Forcës së Sigurisë”, kështu është shprehur në emisionin “Fakt Plus”, në Tribuna Channel, deputeti i LDK-së, Nuredin Ibishi.

Deputeti Ibishi, ka thënë se sipas rregullave iniciativa për dorëzimin e projektligjit për FSK-së do të duhej të rrjedhte nga Qeveria.

Sipas tij, Kosovës i ipet mundësia, që Kosova të jetë forcë destinuese e mbrojtjes dhe forcë integruese në rajon.

Ibishi tha se Kosova është shtet dhe përfundimisht duhet të dëgjohet interesi shtetëror.