Burimi i ujit dhe deponia e mbeturinave e ndajnë të njëjtin vend në Dobratin! (Video-Foto)

Uji nga ky burim është dërguar për kontroll dhe analiza në Institutin Kombëtar të Shëndetit Publik, nga ku ka rezultuar të jetë shumë i pastër dhe i shëndetshëm për pije, njofton PodujevaPRESS.

Gryka e Llapit njihet për burime të shumta natyrore të ujit të pijshëm, i tillë është edhe kroi mbi fshatin Dobratin, pranë rrugës që lidh Podujevën me Shalën e Bajgorës dhe Mitrovicën.

Ky vend sikurse edhe burime të tjera gjatë çdo dite frekuentohet nga qytetarë të shumtë me qëllim të mbushjes së ujit të cilin më pas e përdorin për pije dhe në kuzhinë, por siç duket mungon vetëdijesimi mbi pastërtinë dhe mirëmbajtjen e natyrës.

Rreth këtij burimi të ujit vërehet prani e mbeturinave të plastikës që kryesisht përbëhet nga shihet e zbrazura të cilat i hedhin ata që vijnë për të mbushur ujë për pije, dhe me një rrugë kryejnë dy punë. E TURPSHME! /PodujevaPRESS/