Ballina Interesante Balaton, ndër liqenet më të bukura në Evropë (Video)

Balaton, ndër liqenet më të bukura në Evropë (Video)

Rreth 80 kilometra i gjatë dhe me një sipërfaqe prej 600 kilometrave katrorë, nuk është e çuditshme që nga vizitorët të quhet një det i pa fund.

Balaton është ndër liqenet më të bukura në Evropë, që ndodhet në shtetin e Hungarisë – ku edhe konsiderohet thesar i çmuar.

Ndodhet në lartësi mbidetare 104 metrave, ndërsa thellësia supozohet se arrin më shumë se 12 metra.