211 raste janë aktive me COVID-19 në Podujevë

Shtabi Emergjent i Komunës së Podujevës për veprime dhe masa parandaluese e mbrojtëse nga Covid-19 ka mbajtur takim, në të cilin ka shqyrtuar gjendjen aktuale me pandeminë, respektimin e masave mbrojtëse nga ky virus.

Në takimin e sotëm të Shtabit Emergjent, të udhëhequr nga nënkryetarja e Komunës, Marigona Lahu, u diskutua për situatën e përgjithshme epidemiologjike në Komunën e Podujevës, pas shtimit të rasteve me të infektuar gjatë ditëve të fundit.

Në takimin e sotëm u tha se është shqetësuese rritja e rasteve me të infektuar gjatë ditëve të fundit.

Epidemiologia Bedrie Rama tha se gjatë dy ditëve të fundit janë regjistruar 72 raste të reja me COVID-19 në Komunën e Podujevës. Ndërsa, aktualisht janë gjithsej 211 raste aktive, kurse që nga fillimi i pandemisë janë regjistruar 3,238 raste me virus, prej tyre 46 persona nuk i kanë mbijetuar këtij virusi.

Epidemiologia Rama tha se ditëve të fundit ka rritje të rasteve që kërkojnë ndihmë në Qendrën për trajtimin e pacientëve me COVID-19 në QKMF, kurse tek personat e infektuar vërehen simptoma më agresive të virusit.

Në këtë qendër janë duke punuar katër ekipe dhe se situata është nën kontroll, përfundoi epidemiologia Rama.

Edhe drejtori i Drejtorisë së Shëndetësisë, Driton Veliu, shprehu shqetësimin për rritjen e numrit të rasteve me COVID-19 dhe kërkoi angazhimin e të gjithëve në respektimin e masave mbrojtëse.