Vetëm në këto shtatë ditë në muaj femrat bëhen MË TË MENÇURA: Zbulojeni kur!

Kohë më parë, studimet kanë treguar që femrat bëhen më të mençura atëherë kur janë në periudhën që mund të ngelen shtatzëna.

Gjoja që një pjesë e trurit e cila është përgjegjëse për mbajtje në mend, rregullon humorin e mirë dhe emocionet shtohen kur tajit më shumë hormone seksuale.

Lidhja midis hormoneve femërore dhe ndryshimeve të mëdha të humorit, sipas hulumtimit, është në rritjen e nivelit të estrogjenit dhe në shtimin e hipokampusit.

Duke u zvogëluar niveli i estrogjenit në fillim të menstruacioneve, ashtu edhe ajo pjesë e trurit zvogëlohet.

Rritja dhe zvogëlimi ndodhin me një saktësi të pabesueshme, theksojnë hulumtuesit.

Qëllimi i studimit ishte kuptimi i ndryshimeve të cilat ndodhin në ciklin paramenstrual, andaj edhe për ta kuptuar atë proces janë studiuar se si funksionon truri i femrës në atë periudhë. /PodujevaPRESS/

Artikulli paraprakPersonat që nuk konsumojnë alkool, vdesin më të rinj
Artikulli tjetërVRAPIMI, përveç që është ushtrim fizik, ai e ushtron edhe TRURIN