Thaçi: Serbia nuk ka prona në Kosovë

Presidenti i Kosovës Hahsim Thaçi, ka thënë se Serbia nuk ka prona në Kosovë.

Duke u përgjigjur rreth deklaratave të kryeministrit serb Aleksandar Vuçiq për pronat, Thaçi tha se Serbia nuk ka juridiksion në Republikën e Kosovës.

“Serbia nuk ka prona në Kosovë. Prona publike është pronë e shtetit të Kosovës. Vendimi djeshëm i qeverisë është i drejtë, ligjor, kushtetues dhe legal. Unë e kuptoj që kryeministri i Serbisë është në kampanjë elektorale, ai mund ti fitoj zgjedhjet por jo pronën e Kosovës “, tha ai