Tabletat kundër dhembjeve ndikojnë në të dëgjuarit

“Gëlltitja” e tepruar e tabletave kundër dhembjeve, te personat e gjinisë mashkullore mund të shkaktojë probleme me të dëgjuarit,transmeton Telegrafi.

Mirëpo nuk do të duhej posaçërisht t’i kushtojnë kujdes meshkujt e moshës së re, tërheqin vërejtjen ekspertët amerikan të Harvardit.

Deri te ky konkludim kanë ardhur pas dy deceniesh të punës hulumtuese, në të cilën janë përfshirë 26.000 persona.

Barnat të cilat kanë të bëjnë me humbjen e vogël apo humbje serioze të dëgjimit para moshës pesëdhjetëvjeçare janë paracetamoli dhe ibuprofeni.

Edhe pse në këto hulumtime nuk janë përfshirë edhe femrat, shkencëtarët supozojnë që ilaçet e cekura mund të shkaktojnë efekt të njëjtë edhe te ato. /PodujevaPRESS/

Artikulli paraprakKosovarët kanë qindra euro borxh nëpër shitore të lagjeve
Artikulli tjetërKështu mund ta largoni erën e hudhrës brenda sekondash