Reagon Naim Fetahu: Shqetësuese mos transparenca në komunën e Podujevës

Kandidati i Partisë Demokratike të Kosovës për kryetar të Podujevës, Naim Fetahu ka shkruar në profilin e tij në facebook se “Mos transparenca e komunës së Podujevës në raport me publikun për mua mbetet mjaft shqetësuese. Mbyllja e till nuk i shërben të mirës së qytetarëve, por i shërben vetëm një grupi të cilët na bëjnë të dyshojmë se aty ka diqka për tu mbajtur fsheht, transmeton portali PodujevaPRESS.net

Reagimi i tij ka ardhur pasi që nënkryetari i komunës së Podujevës, Nexhmi Rudari, dhe zyrtarët komunal nuk ju kanë dhënë qasje në dokumentet zyrtare shoqërisë civile në këtë komunë.

Kjo ka bërë që të reagojë Naim Fetahu, i cili e ka shkruar se “E përkrahi plotësisht kërkesën e shoqërisë civile në Podujevë, të cilët duan të kenë qasje në Dokumente Publike të komunës.Unë pikërisht për këtë kam nënshkruar edhe një deklarat zotimi me shoqërinë civile, se në momentin që zgjedhem kryetar komune, do të jem transparent dhe do të lejojë qasje në dokumentet publike për shoqërinë civile.

Ky është shkrimi i tij.

Mos transparenca e komunës së Podujevës në raport me publikun për mua mbetet mjaft shqetësuese. Mbyllja e till nuk i shërben të mirës së qytetarëve, por i shërben vetëm një grupi të cilët na bëjnë të dyshojmë se aty ka diqka për tu mbajtur fsheht.

E përkrahi plotësisht kërkesën e shoqërisë civile në Podujevë, të cilët duan të kenë qasje në Dokumente Publike të komunës.

Unë pikërisht për këtë kam nënshkruar edhe një deklarat zotimi me shoqërinë civile, se në momentin që zgjedhem kryetar komune, do të jem transparent dhe do të lejojë qasje në dokumentet publike për shoqërinë civile.

Zyrtarët komunal por edhe të gjithë ne, duhet ta kuptojmë se e Drejta e Qasjes në Dokumente Publike, është e drejtë e garantuar me Kushtetutën e Republikës së Kosovës. Secili person gëzon të drejtën e qasjes në dokumente publike, me përjashtim të informacioneve që janë të kufizuara me ligj.

Unë, si kryetar komune do të jem i hapur për publikun, dhe do ta ndryshojë këtë qasje të keqe sepse Podujeva meriton më mirë.

Naim Fetahu

Mos transparenca e komunës së Podujevës në raport me publikun për mua mbetet mjaft shqetësuese. Mbyllja e till nuk…

Gepostet von Naim Fetahu am Mittwoch, 16. September 2020