PODUJEVË: Iniciativa Vullnetare “RB” organizon kurse të gjuhës gjermane falas

Iniciativa Vullnetare “RB”, organizon kurse të gjuhës gjermane falas, transmeton PodujevaPRESS.

Në një njoftim që ka bërë kjo organizat thuhet:

Një grup i të rinjëve me mbështetjen e Iniciativës Vullnetare RB i njofton të gjithë të rinjtë e të gjitha komuniteteve që ndodhen në Podujevë, se fillon kursi i Gjuhës Gjermane PA PAGESE. I ftojmë të interesuarit ti bashkangjiten këtij kursi. Të interesuarit mund të jenë:

  1. Nxënës\e të Shkollave Fillore në Podujevë (klaset 8-9)
  2. Nxënës\e të Shkollave të Mesme në Podujevë
  3. III. Student\e
  4. Të tjerë nga mosha 14 deri 22 vjeç

Do të përzgjedhen 70 persona që do ta vijojnë kursin. Të gjithë këta do të ndahen në grupe (klasë) sipas moshës. Së bashku do ta përfundojmë nivelin fillestar A1, të Gjuhës Gjermane. Ligjeratat do të mbahen gjatë vikendit në shkollën e mesme “Fan S. Noli” në Podujevë pasi është arritur marrëveshja me këtë shkollë. Po ashtu kemi edhe mbështetjen e disa organizatave Gjermane në Kosovë. Ligjeratat e Gjuhës Gjermane do të kombinohen edhe me sqarime se si fitohen bursa në institucionet gjermanofolëse (Gjermani, Austri) të cilat ndodhen në Kosovë, ligjerata për punësim jashtë vendit dhe punësim brenda vendit. Kursi fillon me 1 mars 2017.