PODUJEVË: 54 raste janë aktive me COVID-19 ndërsa 22 persona të infektuar me këtë virus kanë vdekur

KKSB shqyrtoi gjendjen e sigurisë dhe situatën me menaxhimin e pandemisë Covid-19

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi i Komunës së Podujevës (KKSB) ka mbajtur mbledhjen e rregullt në të cilën ka analizuar gjendjen e sigurisë në komunë, situatën me pandeminë, sigurinë në shkolla dhe në komunikacion.

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi në mbledhjen e sotme, të cilën e kryesoi Nënkryetari Nexhmi Rudari, ka shqyrtuar gjendjen e sigurisë në komunë, situatën aktuale dhe menaxhimin e pandemisë COVID-19, sigurinë në shkolla dhe gjendjen e sigurisë në komunikacion.

Duke folur lidhur me gjendjen aktuale me pandeminë Covid-19 në Komunën e Podujevës, nënkryetari Nexhmi Rudari ka thënë se shqetësuese është rritja e rasteve me këtë virus ditëve të fundit.

Nënkryetari Rudari tha se që nga shfaqja e pandemisë, deri më tani janë regjistruar 669 raste me Covid-19, prej tyre 593 persona janë shëruar, kurse 54 raste janë aktive dhe fatkeqësisht 22 persona të infektuar me këtë virus kanë ndërruar jetë.

Drejtori i Shëndetësisë, Zaim Thaçi, tha se deri tani në QKMF në Podujevë janë marrë 2,700  mostra testesh për Covid-19. Ndërsa, tha se po hyjmë në një periudhë të rritjes së rasteve, duke përmendur faktin se në raportin e fundit të IKSHPK, ditën e enjte, del se nga 11 mostra të marra në Komunën e Podujevës 7 raste kanë rezultuar pozitivë. Sipas drejtorit Thaçi, nga 54 raste aktive vetëm një person i infektuar është i hospitalizuar.

Lidhur me këtë, nënkryetari Rudari, tha se tashmë po përballemi me fazën e  dytë të pandemisë dhe apeloi te qytetarët të respektojnë masat e rekomanduara në MSH dhe IKSHPK. Nënkryetari, gjithashtu kërkoi nga institucionet përgjegjëse, policia, inspektorët,  punëtorët shëndetësorë dhe arsimorë që të angazhohen në zbatimin e masave për tejkalimin e kësaj situate.