Podujevë 1989: Polici shqiptar refuzon t’i bindet urdhërit të komandanit serb për të ndërhyrë kundër protestuesve shqiptarë

Podujevë 1989: Polici shqiptar refuzon t’i bindet urdhërit të komandanit serb për të ndërhyrë kundër protestuesve shqiptarë

Të refuzosh urdhërin e komandantit serb në atë kohë ka qenë një guxim i madh! Siç edhe shihet në këtë video të televizionit francez të xhiruar në Podujevë, konkretisht tek stacioni i autobusëve.

Votimi për revokimin e autonomisë së Kosovës si krahinë e Jugosllavisë më 23 mars 1989 ishte një moment vendimtar që ngjalli zemërim dhe protesta të shqiptarëve, raportojnë mediat evropiane.

Për më shumë shikojeni videon.