PODUJEVË: 11 mësimdhënës dhe 15 nxënës infektohen me COVID-19

Shtimi i rasteve me COVID-19 ditëve të fundit ka prekur edhe nxënësit e mësimdhënësit në Komunën e Podujevës. Dy klasa të shkollës fillore “Pavarësia” në Sibofc të kësaj komune, kanë kaluar në mësimin ‘online’ për shkak të rasteve të reja me koronavirus.

Sipas epidemiologes së QKMF-së, Bedrie Rama, që nga fillimi i vitit të ri shkollor janë testuar 80 mësimdhënës në Podujevë, prej të cilëve 11 kanë rezultuar pozitivë. Gjatë takimit të Shtabit Emergjent në këtë komunë ajo ka thënë se pozitivë kanë rezultuar edhe 15 nxënës nga 71 sa janë testuar prej fillimit të vitit shkollor.

Siç thuhet në një njoftim të Zyrës për informim të Komunës së Podujevës, Shtabi Emergjent ka kërkuar angazhim në zbatimin e masave të veçanta për mbrojtjen nga COVID-19.

“Shtabi Emergjent i Komunës së Podujevës për veprime dhe masa parandaluese e mbrojtëse nga COVID-19 në takimin e mbajtur sot ka shqyrtuar gjendjen aktuale me pandeminë, vendimin e fundit të Qeverisë për masat e veçanta për mbrojtjen nga pandemia COVID-19.

Në takimin e sotëm të Shtabit Emergjent, nënkryetari i Komunës, Nexhmi Rudari, informoi anëtarët e Shtabit lidhur me gjendjen aktuale epidemiologjike në komunë dhe vendimin e fundit të Qeverisë për masat e veçanta për mbrojtjen nga pandemia COVID-19”, thuhet në këtë njoftim.