Podujeva sot feston ditën e çlirimit

Data 19 qershor  shënohet si dita e çlirimit të Podujevës, datë kur forat e NATO-së hynë në komunën e Podujevës, njofton PodujevaPRESS.net

Ishte  19 qershori i viti 1999 kur forcat e KFOR-it nga komtimgjenti britanez hynë në qytetin e Podujevës, duke ofruar sigurinë në qytet dhe fshatra, ndërsa ushtria dhe policia serbe largoheshin në mënyrë të organizuar.

Gjatë luftës së fundit në vitin 1998-1999 në Podujevë kanë rënë dëshmorë 108 ushtarë të UÇK-së.