Njëri nga ushqimet që nuk duhet ta konsumoni nëse keni akne në fytyrë!

Pa marrë parasysh se si ne përpiqemi t’i heqim qafe aknet nga fytyra jonë me anë të kremërave dhe trajtimeve të ndryshme, ndonjëherë zgjidhja më e mirë është që të vlerësojmë se çfarë jemi duke ngrënë dhe se si ndikon në lëkurën tonë.

Nëse i takoni personave që vuajnë nga akne apo thjeshtë ndonjë irritim të rastit, atëherë ekziston një lloj ushqimi që duhet të qëndroni larg tij. Kjo do të ishte qumështi dhe prodhimet e saj. E di, se ndoshta pa djath ju nuk mund të jetoni, por nëse vërtetë përpiqeni që të pastroni lëkurën tuaj, atëherë duhet të konsideroni përjashtimin e qumështit nga konsumi, të paktën për një periudhë kohore (ndërmjet mëngjesit dhe drekës nuk llogaritet!).
Sipas dermatologut kozmetik Paul Jarrod Frank, qumështi mund të jetë një pro-inflamator, në kuptimin që mund të përkeqësojë çdo gjendje, si aknet në fytyrë, që përfshijnë inflamacionin e indeve.

Siç e cekëm më parë, nëse ju hiqni dorë nga konsumi i djathit apo prodhimeve tjera të qumështit gjatë natës, atëherë vërtetë do të paguani një çmim të mirë për lëkurën tuaj në term afatgjatë.