Ngrihet aktakuzë ndaj aktvistëve të Vetevendosjes që dyshohet se sulmuan Parlamentin e Kosovës

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ngritur aktakuzë pranë Departamentit për Krime të Rënda të Gjykatës Themelore në Prishtinë, kundër të pandehurve Atdhe Gashi, Frashër Krasniqi, Egzon Haliti dhe Adea Batusha, për kryerjen e veprës penale të terrorizmit, e paraparë në nenin 136, paragrafi 1, lidhur me nenin 135, paragrafi 1, nënparagrafi 1.7, lidhur me neni 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Ndërsa, për të dyshuarin Petrit Ademi, në mungesë të provave, kanë pushuar hetimet. Po ashtu, hetimet kanë pushuar edhe për tashmë të ndjerin Astrit Dehari.

Në aktakuzën e ngritur ndër të tjerat thuhej së të pandehurit kanë vepruar si grup i organizuar, me qëllim që të shkaktojnë frikësimin serioz të popullsisë dhe shkaktimin e ndjenjës së pasigurisë për qytetarët dhe institucionet e Republikës së Kosovës.

Artikulli paraprakLazio cakton çmimin për shitjen e Berishës
Artikulli tjetërChelsea dhe Bayern Munich pas De Vrij