Mrekulli në Nikaragua: Dy studiuesit nxirren të gjallë nga vullkani gjigant

Një studiues vullkanesh dhe ndihmësi i tij për pak sa nuk kanë humbur jetën pasi ranë në një vullkan gjigant në Nikaragua

Ata arritën t’i mbijetonin incidentit në vullkanin aktiv, falë ekipeve të  zjarrfikësve, të cilët mbërritën në kohë për t’i shpëtuar.

60 vjeçari nga Argjentina, Rodolfo Alvares, dhe nikaraguani Adric Valladares, 25 vjeç, ranë në kraterin e vullkanit Masaya pasi litarët që po përdornin gjatë ekspertizës,u këputën papritur.

“The Independent” shkruan se dy vuajnë nga dehidrimi për shkak të temperaturave të larta brenda kraterit, mirëpo janë shëndoshë e mirë.