Miratohet rezoluta për lirimin e Haradinajt, parasheh edhe pezullimin e dialogut me Serbinë

Deputetët e grupeve parlamentare në Kuvendin e Kosovës, ka hartuar  dhe miratur një rezolutë lidhur me rastin e Ramush Haradinaj.

Kjo rezolut mori 78 vota  për dhe një kundër.

Kjo rezolutë e cila ka katër pika, e iniciuar nga AAK, ndër të tjera parasheh pezullimin  e dialogut me Serbinë deri në lirimin e Haradinajt.

Pikat e rezolutës:

Lirimi i pakusht  i Ramush Haradinaj të ndodh sa më shpejt dhe të konsiderohet detyre primare shtetërore.

Pezullimi i dialogut me Serbinë deri në lirimin e Haradinjat.

Qeveria të kërkojë nga BE që të pastroj listat e fletë-arresteve nga Serbia për qytetarët e Kosovës.

Qeveria dhe institucionet e Kosovës të marrin veprimin dhe të informojë  shtetet tjera që refuzon juridiksionin  e një anshëm të Serbisë./ Lajmi.net/