Llapashtica: Ekzekutivi komunal në Podujevë i ka blerë një palë dorëza 14 euro dhe një palë rroba “të llastikut” 28 euro

Akuza të shumta për vjedhje e korrupsion kanë adresuar këshilltarët komunalë në drejtim të ekzekutivit të Podujevës kur kanë diskutuar për raportin financiar nëntëmujor janar-shtator 2020.

E kanë quajtur edhe “vjedhje me jaka të bardha” duke iu referuar zyrtarëve komunalë kur kanë shpalosur gjetjet e tyre, raporton KOHA.

Këshilltari nga radhët e PDK-së, Rafet Llapashtica, ka thënë se gjatë pandemisë, ekzekutivi komunal i ka blerë një palë dorëza 14 euro dhe një palë rroba, siç i ka quajtur ai “të llastikut” 28 euro.

“E të dyja bashkë 5 euro i merr ku të duash me pakicë. Për mirëmbajtje dhe servisim të automjeteve në vitin 2019 i keni shpenzuar 17,122 euro, ndërsa sivjet 17,467 euro. D.m.th. automjetet ajnë prishur në të njëjtin vend sikur vjet. Për vendime të gjykatave i keni shpenzuar 80,000 euro, 5 mijë euro shpenzime telefonike, ndërsa në pandemi komuna ka punuar me staf emergjent”, është shprehur ai.