LDK: Nuk e ka seriozisht PDK për zgjedhjet, ne jemi gati edhe para Majit!

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Blerim Grainca i është kundërpërgjigjur zërave në PDK se mund të ketë zgjedhje të parakohshme në muajin maj.

Ai në një deklaratë të dhënë për Gazetën Blic konsideron se PDK nuk e ka seriozisht me kërkesën për zgjedhje. Mirëpo, sipas tij, LDK është e gatshme që në çdo moment kur të ketë zgjedhje, t’i fitoj ato.

“Fillimisht, PDK-ja është parti parlamentare edhe është normale të ketë ide edhe qëndrime rreth zgjedhjeve. Por, personalisht mendojë se kjo është një shaka e PDK-së dhe nuk e kanë fortë seriozisht këtë punën e zgjedhjeve në maj”, tha ai për Gazetën Blic.

Sipas tij, LDK-ja nuk ka frikë nga zgjedhjet e reja.

“Ndërsa sa i përket asaj se çka mendojë unë, të ju them të drejtën ne jemi të gatshëm për zgjedhje kurdo që të mbahen ato. Partitë serioze duhet me qenë  të gatshme për zgjedhje gjithmonë, 24 orë edhe jo për t`ju  frikësuar  zgjedhjeve”, thotë deputeti Grainca.

Prandaj, shton ai, “LDK me të gjitha strukturat e saj, kurdo që të tjerët mendojnë se  është  koha për zgjedhje, ne jemi gati”.

“Këtë rast edhe partneri i koalicionit duhet ta dijë se LDK-ja është parti serioze dhe nuk i duhet shumë kohë për mobilizim, prandaj nëse thonë maji është larg, nëse duan edhe më shpejt  i mbajmë”, thotë ai për Gazetën Blic.

Në anën tjetër, analistët politik zërat brenda PDK-së që të ketë zgjedhje të parakohshme i shohin si një panik që e ka rrokur partinë më të madhe në vend.

Halil Matoshi në një deklaratë për Gazetën Blic konsideron që PDK i shfrytëzon gjithmonë krizat politike që t’i fitoj zgjedhjet./ Gazeta Blic/