Ja për çfarë u arrestua Kryetari i Istogut dhe nënkryetari i LDK-së, Haki Rugova

Arrestimi i kryetarit të Istogut, Haki Rugovës ka të bëjë me falsifikim të dokumenteve dhe keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Indeksonline përmes burimeve mëson së arrestimi u tij u bë për arsye të falsifikimit të dokumenteve dhe keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Burime të njëjta thonë se ai u përfshi edhe në afera të tjera korruptive.

Arrestimi i tij u konfirmua edhe nga Policia dhe Prokuroria.

“Mund të konfirmojmë se hetuesit policorë të Drejtorisë për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit (DHKEK) më, 09.10.2020 kanë intervistuar tre persona në cilësinë e të dyshuarve, nën dyshimin e kryerjes së veprave penale: ‘keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’, ‘konflikti i interesit’ dhe ‘falsifikimi i dokumentit zyrtar’.

“Të dyshuarit, pas intervistimit me vendim Prokurorit të Shtetit nga Prokuroria Themelore në Pejë,  ju është shqiptuar masa e ndalimit prej 48 orësh”.