Ja çfarë i ndodh organizmit kur hamë një vezë në mëngjes

0

Pothuajse të gjithë i konsumojmë vezët në mëngjes pasi janë shumë të shijshme dhe të shëndetshme.

Vezët janë një burim i mineraleve dhe vitaminave e janë të rëndësishme për riparim të indeve dhe muskujve.

Dietologët thonë se duhet të hamë deri në 3 vezë në ditë për të mbajtur një dietë të shëndoshë dhe të balancuar.

Joe Leech, një dietolog shpjegoi që mendimi rreth asaj se e kuqja e vezës përmban shumë kolesterol dhe që njerëzve me vite iu është sugjeruar që mos të konsumonin shumë sepse ato rrisin nivelin e kolesterolit dhe mund të çojnë deri atak kardiak.

Ky konstatim nuk është i vërtetë pasi njerëzit duhet të hanë deri në 3 vezë çdo ditë./gazetametro/