Inspekcioni në Podujevë: Masat Anti-Covid nuk po respektohen nga pronarët e restoranteve, transportuesit publikë dhe marketet

Shtabi Emergjent i Komunës së Podujevës për veprime dhe masa parandaluese e mbrojtëse nga Covid-19 ka mbajtur takim, në të cilin ka shqyrtuar gjendjen aktuale me pandeminë, respektimin e masave mbrojtëse nga ky virus.

Në takimin e sotëm të Shtabit Emergjent, të udhëhequr nga nënkryetarja e Komunës, Marigona Lahu, u diskutua për situatën e përgjithshme epidemiologjike në Komunën e Podujevës, pas shtimit të rasteve me të infektuar gjatë ditëve të fundit.

Në takimin e sotëm u tha se është shqetësuese rritja e rasteve me të infektuar gjatë ditëve të fundit.

Togerja Valbona Blakçori – shefe e sektorit të Operativës në Stacionin Policor në Podujevë, tha se policia është duke zbatuar planin operativ për zbatimin e masave mbrojtëse kundër COVID-19.  Ajo tha se kanë ashpërsuar masat ndaj qytetarëve dhe bizneseve për mos respektim të masave. Togerja Blakçori tha se në 11 ditët e para të këtij muaji kanë shqiptuar 215 gjoba për mos respektim të masave mbrojtëse.

Gjatë takimit u tha se në përgjithësi nuk janë duke u respektuar masat mbrojtëse sipas rekomandimeve të IKSHPK dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe si pasojë e kësaj ka rritje të numrit të infektuarve.

Edhe kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame, Mensur Hoti, tha se masat mbrojtëse nuk janë duke u respektuar gjatë faljes së namazit nëpër xhami dhe se po organizohen ceremoni varrimesh dhe pritje në të pame.

Drejtori i Drejtorisë së Inspeksionit, Ajet Potera, tha se masat anti-Covid nuk po respektohen nga pronarët e  restoranteve, transportuesit publikë dhe marketet.

Nënkryetarja Lahu kërkoi angazhim të të gjitha organeve kompetente, veçmas policia dhe inspektorati të jenë më aktivë në teren, në mënyrë që të zbatohen rekomandimet dhe respektohen masat mbrojtëse.

Në këtë aspekt u rekomandua që të organizohet një takim me pronarët e objekteve të gastronomisë-hotelerisë, transportuesve publikë dhe biznese të tjera dhe të paralajmërohen për masat më rigoroze që do të ndërmerren për ata që nuk respektojnë masat mbrojtëse.