Hoxhaj para deputetëve: Këta janë skenarët që po i përgatit Serbia për prvokime të reja!

Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Enver Hoxhajka raportuar sot para Komisionit Parlamentar për Punë të Jashtme.

Ai i ka informuan deputetët në lidhje me raportet Kosovë-Serbi pas zhvillimeve të fundit.

Sipas tij, veprimet e fundit të Serbisë në raport me Kosovën dhe rajonin janë qasje provokuese dhe nuk janë raste të izoluara. Hoxhaj tha se provokimet e Serbisë kanë qasje zinxhirore, ndërsa deklaroi se Serbia po përgatitet për skenarë të tjerë të provokimeve ndaj Kosovës.

“Qasja e Serbisë ndaj Kosovës dhe rajonit është qasje e provokimeve sistematike dhe nuk është aspak rast i izoluar. Provokimet sistematike të Serbisë nuk kanë mbaruar por ajo po përgatitet për më shumë skenarë të provokimeve ndaj vendit tonë dhe rajonit”, ka deklaruar Hoxhaj, shkruan Blic.