Harrojini vajzat dhe djemtë me letra angleze, ky vendim prek të gjithë shqiptarët

Shumë shqiptarë ëndërrojnë të pajisen me pasaportë angleze, ndërsa për përfitimin e saj zgjedhin të martohen me një shtetas anglez.

Por, duket se kjo metodë është e vjetër tashmë dhe autoritetet britanike e kanë kuptuar. Kështu, gjykata supreme në Britaninë e Madhe ka mbështetur unanimisht kryeministren Thesara May. Kjo e fundit ka marrë një vendim për qytetarët britanikë që duan të sjellin një bashkëshort/e jo europiane në Britani.

Sipas këtij vendimi, qytetarët britanikë që duan të marrin në Britani bashkëshortin/en e tyre, duhet të kenë një prag minimal prej 18.600 funte. Një vendim i prezantuar nga Theresa May në vitin 2012 kur ajo ishte sekretare për të reduktuar migrimin dhe duket se me miratimin e tij “penalizohen” shumë shqiptarë.