Gjukanoviq: Rusia dëshiron ta shkatërrojë BE-në

Ish-kryeministri i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq i ka bërë thirrje Bashkimit Evropian që të ndalë ndikimin “destruktiv” të Rusisë në Ballkan.

Gjukanoviq në një intervistë për agjencinë Associated Press ka thënë se Moska “është përfshirë në një lloj lufte kundër Evropës” dhe po kërcënon “ekzistencën e Bashkimit Evropian”.

Gjukanoviq u largua nga posti i kryeministrit pas grusht-shtetit të dyshuar në ditën e zgjedhjeve në Mal të Zi.

Prokurorët në Mal të Zi kanë akuzuar Rusinë për organizimin e grusht-shtetit në ditën e zgjedhjeve, ku përfshihej edhe plani për të vrarë Gjukanoviqin.

Rusia ka hedhur poshtë kërko pretendime.