Dhjetë fakte për Bangladeshin, shteti i cili njohu sot Kosovën

Shteti i Azisë Jugore, Bangladeshi, sot është bërë shteti i 114 i cili ka njohur pavarësinë e Kosovës.

Me këtë rast, Magazina.al, ju sjell 10 fakte interesante rreth Bangladeshit.

1.Bangladeshi ka fituar pavarësinë më 1971 nga Pakistani pas një lufte të përgjakshme.

2.Bangladeshi ka një popullësi që llogaritet të jetë më shumë se 160 milion, kjo e bën atë  vendin e tetë më të madh në botë.

3.Kryeqyteti i Bangladeshit është Dhaka.

4.Bangladeshi ka 17 airoporte.

5.Emri Bangladesh në gjuhën bangale do të thotë “Vendi i Bengalit”.

6.Bangladesh prodhon rreth 80 filma në vit ..

7.Sporti më popullor në Bangladesh është kriketi.

8.Monedha që përdorët në Bangladesh është Taka.

9.Religjioni i popullësisë në Banglladesh përbëhët  nga 86% muslimanë, 12 % hindu, ndërsa të tjerët i takojnë besimit budist dhe krishter.

10.Aktualisht Bangladeshi është fuqia e 46 ekonomike botërore./Magazina.al/