Dështon funksionalizimi i Tregut të gjelbër në Podujevë, në rrugë shitet qumështi, vezët e bulmeti |PAMJE

Tregu i gjelbër i Podujevës vazhdon të mbetet i zbrazët. Ndërkohë që shitësit e pemëve dhe perimeve i zënë trotuaret e rrugët me mallra të tyre.

Komunarët e Podujevës kanë dështuar të realizojnë premtimin e dhënë se “të gjithë shitësit e rrugëve do të vendosen në tregun e ri në muajin maj të vitit 2017”. Prej atëherë kanë kaluar më shumë se dy vite dhe asnjë ndryshim nuk ka ndodhur: shitësit janë në rrugë e tregu i zbrazët.

Komuna e Podujevës nuk e ka mbajtur premtimin, Tregu i Gjelbër rrinë i mbyllur ndërsa ushqimet shiten rrugëve. Ky lloj i zhvillimit të biznesit mund të jetë me rrezik për kosnumatorët nga rrezkiu i ekspozimit të produkteve në prani të gazërave që lirojnë automjetet dhe nga pluhuri i rrugës.

Këto pamje që nuk flasin për rend dhe qetësi për banorët e qendrës dhe ata që frekuentojnë qytetin.